valkoinen blokki
valkoinen blokki
fe9f74f6-1a12-499b-9dc7-1a1010ef7b87

Amanda Ahonen

valkoinen blokki
fe9f74f6-1a12-499b-9dc7-1a1010ef7b87

Amanda Ahonen Sun lempeän letkeä Etelä-Pohjanmaalainen ravitsemusterapeuttis

Tässä x määrä kysymyksiä ja vastauksia, joiden avulla pääset kärryille siitä, kuka olen ja mitä teen.

Kuka oot? Hyvä kysymys, minäkin haluan tuntea sinut paremmin, joten on reilua, että sinäkin tiedät jotain minusta! Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Alajärveltä ja tällä hetkellä asustelen Seinäjoella. Olen 25-vuotias, kulutan elämääni lukemalla, löhöämällä, tanssimalla, halimalla koiraani ja puolisoani. Tykkään ihmisistä, auttamisesta ja ongelmien ratkaisuista (myös matemaattisesti), sillä ne ovat asioita, joilla koen elämäni merkitykselliseksi. Lisäksi tykkään ruoasta, mutta vielä enemmän tykkään herkuista. Siksi kai tämän alankin olen valinnut.

Miten laillistettu ravitsemusterapeutti eroaa ravintoneuvojasta tai ravintoterapeutista? Jotta saan kutsuani itseäni ravitsemusterapeutiksi, minun pitää olla kuluttanut housujani yliopiston penkillä viitisen vuotta, tehdä aika monta tenttiä ja sitten vielä hakea laillistusta valviralta. Minä saan työskennellä terveydenhuollossa, mutta ravintoneuvojat ja -terapeutit eivät.

Mikä on vahvuusalueesi? Ihmisten kohtaaminen ja kuuntelu. Olen myös luotettava. Toki ammattihenkilönä minua sitoo vaitiolovelvollisuus, mutta olen luotettava ja rehti myös siviilissä. Olen introvertti ja pohdiskelija luonteeltani, siksi terapeutin ammatti tuntuu luonnolliselta. Minusta on mahtavaa kuulla ihmisten elämäntarinoita, sillä niissä kaikissa on jotain erikoista. Vaikka Etelä-Pohjalainen olenkin, minä uskallan kyllä myös kehua ääneen 🙂

Onko sinulla jotain erityisosaamisaluetta ammatillisesti? Joo ja ei. Olen urani alkutaipaleella, joten oppimista on vielä paljon. Kiinnostukseni on kuitenkin kohdistunut eniten lihavuuden hoitoon ja lihavuuteen liittyviin ongelmiin. Graduni olen tehnyt lasten lihavuuteen liittyen. Olen lyhyen urani aikana nähnyt työssäni ylipainoon, lihavuuteen ja keho- ja ruokasuhteisiin liittyen niin paljon pahoinvointia ja kipuilua, että koen sen olevan aihe, johon luonteeseeni perustuen minulla olisi annettavaa. Enkä tarkoita tällä sitä, että haluan saada kaikki ihmiset laihtumaan ja minulla on siihen vippaskonsteja, vaan enemmän sitä, että olen ammattilainen, joka näkee ihmisessä muutakin kuin painon. Syksyllä 2022 aloin tekemään urheiluravitsemuksen perusopintoja, joten tiedot aiheeseen liittyen karttuvat pikkuhiljaa.

W-logo musta